Husmandsstedet ved Vesterhavet

 

Hanstholm Camping var oprindeligt et lille husmandssted på 11 tdl. magre jorder. I starten af 1960erne kom de første campister til stedet, hvor de overnattede på markerne i deres medbragte telte. 

Derfor lavede John og Irene Pedersen i 1961 deres husmandssted om til en campingplads, som de plantede 5.000 sitka-graner rundt om for at lave læ til campisterne. Irene solgte nyopgravede kartofler og gulerødder til campisterne, der også kunne købe for 40 øre halm som behageligt liggeunderlag i teltet.

I 1965 tog parret en beslutning, der har haft stor betydning for campingpladsen og også har det den dag i dag. Campingpladsen skulle have en udendørs swimmingpool. Da jorden bestod af flint og kalk måtte John og Irene først hakke jorden løs, hvorefter mand og kone udgravede poolen med håndkraft, skovlede jorden op i trillebøre og kørte den væk. Til sidst bandt Irene et armeringsjernnet til poolens bund og sider for at stabilisere den i forhold til det underliggende kalklag. Næste udfordring var at fylde poolen med vand, så John og Irene overtalte Civilforsvaret (CF) til at holde en brandøvelse på campingpladsen. CF riggede alle sine pumper til og pumpede vand fra havet foran campingpladsen op i poolen. Det krævede adskillige pumper, da campingpladsen ligger cirka 40 meter over havet, og vandet skulle pumpes op af den slugt, der fører til og fra havet. De første år, folk svømmede i poolen, svømmede de i havvand. Lokalt var den så stor en attraktion, at ungdommen besteg jernhestene og cyklede helt fra Vorupør, Klitmøller, Hurup og Thisted til Hanstholm for at svømme i poolen eller bare for at kunne sige, de havde været der. Alle skolebørn i Hanstholm lærte på det tidspunkt at svømme i Hanstholm Campings swimmingpool.

Campingpladsen fik i 60´erne desuden et par læhegn, en vandpost, et ishus og et cafeteria. Irene og Johns børn var ikke ret gamle, før de skulle passe ishuset og hjælpe til i cafeteriet, hvor mange fra Thy fejrede barnedåb, konfirmation, bryllup og fødselsdage. I starten af 60´erne byggede parret også et lille hus med primitivt multetoilet og håndvask, som senere blev til et mere moderne hus med træk-og-slip og rindende vand. Dette blev senere erstattet af en større toiletbygning, der er den nuværende nordligste/nederste toiletbygning. 

I 1977 opførte John og Irene et solfangeranlæg og havde dermed den første solopvarmede swimmingpool på en campingplads i Danmark. Da myndighederne i samme årti ikke længere kunne godkende den jernbeholder, der stod i kælderen og gjorde det ud for et rensningsanlæg til swimmingpoolen, blev beholderen fjernet, og der blev bygget et nyt hus med moderne filteranlæg. Irene og John udnyttede straks det ledige kælderrum til at installere en spa og en sauna, så campisterne kunne komme på wellnes-ophold

I 1985 solgte John og Irene samt deres datter Karin, der var kommet med i ejerkredsen, campingpladsen til Søren og Jytta Jensen, der i 2003 solgte campingpladsen til de nuværende ejere.

Book din ferie på Hanstholm Camping i dag

BOOK HER

BREAKING: Aktuelle tilbud

Masser af aktiviteter for børnene

Se vores video med oplevelser i badelandet, på bålpladsen,
på fodboldbanen og meget mere!