Gyldent guld


I Hanstholm findes mennesker, der ved, hvem der har gået på stranden, selvom de slet ikke er der. Det er ravjægerne. De kender hinanden på fodsporene i sandet. De leder efter rav, der også kaldes Nordens guld.

Der er rav på stranden, når vejrforholdene er rigtige, og strækningen mellem Hanstholm og Vigsø er et yndet sted for ravjægere, der jager både dag og nat. 

Mange af vores campister har fundet rav på stranden i tidernes løb. Lige fra de små stykker, vi kalder "turistrav" til de helt store klumper, der stadig fortælles historier om. 

Det siges, at det første stykke rav, er det sværeste at finde, derefter ved man, hvad man skal lede efter. For nogen kan det udvikle sig til en omsiggribende jagt. Der findes i den forbindelse et gammel ordsprog, der lyder: "Først tager manden ravet, så tager ravet manden".

På campingpladsen kan du købe en vejledning i hvor og hvornår, du skal lede efter rav og hvordan, du kan kende forskel på rav og gule sten. Vejledningen er skrevet af vores lokale ravguide. Større grupper (minimum 20 personer) kan købe et kursus i at finde rav. Kurset baserer sig på undervisning og omfatter også lokale historier fra stranden.


 

Book din ferie på Hanstholm Camping i dag

 

BOOK HER

BREAKING: Aktuelle tilbud

Masser af aktiviteter
for børnene


Se vores video med oplevelser i badelandet, på bålpladsen,
på fodboldbanen og meget mere!