Hanstholm Camping ligger i det nordvestlige hjørne af Danmark, er omgivet af vand på to sider, og ligger i læsiden af de norske fjelde. Det giver nogle helt specielle vejrforhold og føn-fordele. Føn er en tør og varm vind på læsiden af et bjerg. Her regner det cirka det halve af landsgennemsnittet, og solen skinner cirka 35% mere end i hovedstandsområdet.
Vesterhavet og vinden har altid haft og har stadig stor indflydelse på lokalbefolkningen men også på campingpladsens gæster, der surfer, cykler, flyver, vandrer, fisker, rider, bader eller slikker sol.
Når det blæser i Hanstholm, blæser det som regel også andre steder i Danmark. Men her raser elementerne i stor skala. Derfor er det en fordel, at campingpladsen vender mod nord, da vinden oftest kommer fra sydvest. Når vejret bliver vildt, er det vigtigt at tage naturkræfterne alvorligt.
Beaufort-skalaen er en måde at måle vindstyrker på. Skalaen opererer med 13 trin og gengives her i forkortet udgave. 0 - 3. Stille, næsten stille, svag vind, letvind. 0.0 - 5.4 meter / sekund. 4 - 6. Jævn, frisk, hård vind, 5.5 - 13.8 m/s. 7 - 9. Kuling, hård kuling, stormende kuling, 13.9 - 24.4 m/s. 10 - 12. Storm, stærk storm, orkan, 24.5 -32.6 plus m/ s. Skalen er opkaldt efter admiral Sir Francis Beaufort, der omkring 1805 baserede skalaen på, hvilken sejlføring et skib på hans tid kunne bære. Skalaen anvendes stadig, selvom man i dag især måler vinden med instrumenter, et af disse er et anemometer, der blandt andet bruges til at finde ud af, om det kan betale sig at opstille vindmøller på et givent sted.
Hvis mågerne stadigvæk har fjer på, efter vinden har lagt sig, har det ikke rigtig blæst i Hanstholm.