Solvarme, naturligvis

 

Hanstholm Camping ligger lunt i læ af de norske fjelde og har derfor mere sol end landsgennemsnittet. Vi har anvendt solenergi gennem mange år og udbygger løbende vores solvarmeanlæg. I dag har vi syv forskellige solfangeranlæg på i alt 1.010 kvadratmeter. Anlæggene producerer årligt cirka 850.000KWh, hvilket sparer miljøet for cirka 310 tons C02 om året. Solenergien opvarmer vores servicebygninger, nogle af hytterne og badelandet. 

På de to servicebygninger er to forskellige solfangeranlæg med et samlet areal på 220 kvadratmeter. De producerer ca 70.000 KWh om året og opvarmer både brugsvandet samt gulvvarmen i bygningerne. Desuden er der etableret fjernvarmerør til både campingpladsens hovedbygning samt til hytterne 2, 4, 6, 8 og 10, som får al deres varme brugsvand fra solfangeranlægget.

Hytterne 50 til 55 er også opvarmet med solvarme. Her er en 500 liter brugsvandstank, og anlægget sørger for opvarmning i hele sæsonen. Solvarmeanlægget består af 30 højeffektive gas solfangerrør. Anlægget producerer ca. 8.000 KWh om året, hvilket svarer til energiindholdet i ca. 1.000 liter olie. Denne hyttetype er endvidere udstyret med varmepumper, det samme gælder de nye Vesterhavshytter.

Solvarmeanlægget ved badelandet er udvidet i flere omgange og er nu på godt 550 kvm. solfangere. Hver kvadratmeter modtager i gennemsnit 800 watt i timen i perioden maj til september. På en klar sommerdag modtager solvarmeanlægget ca. 370-450 KWh per time eller i alt over hele dagen ca. 3.100 KWh. svarende til energiindholdet i ca 370 liter olie. Der løber over 90.000 liter vand igennem anlægget i timen.På en almindelig sommerdag tilfører anlægget vandet en temperaturstigning på 14-20 grader. I højsæsonen er vandet typisk 25-30 grader i den store pool og endnu varmere i børnepoolen. Hvis temperaturen kommer over 40 grader i et bassin, ledes varmetilførslen bort fra poolvandet. 

I april 2020 var der på grund af CV-19 ingen gæster på pladsen og intet vandforbrug i bygningerne. Derfor måtte vi akut fylde børnepoolen med vand og lede det varme vand fra bygningerne ud i poolen, hvor vandet blev 55,9 grader varmt. Vi forsøgte derfor at lave vores frokost i poolen, forsøget lykkedes, og retten "Sejlende Pool Spejlæg" var opfundet.

Book din ferie på Hanstholm Camping i dag

BOOK HER

BREAKING: Aktuelle tilbud

Masser af aktiviteter for børnene

Se vores video med oplevelser i badelandet, på bålpladsen,
på fodboldbanen og meget mere!